Werkwijze

Muurschildering

Ontwerp
De eerste stap naar een muurschildering is het ontwerp. In veel gevallen hebben mijn klanten al een idee wat ze zouden willen hebben. Mocht dit nog niet helemaal duidelijk zijn dan kan ik helpen met het maken van een ontwerp. Dit doe ik met Photoshop of gewoon ouderwets met potlood en papier.

Projecteren
Wanneer we tot een ontwerp zijn gekomen, kom ik langs om de muurschildering op de muur te zetten. Als eerste projecteer ik het ontwerp met een projector op de muur om vervolgens de lijnen erop te tekenen. Dit is sneller en strakker dan wanneer ik het uit mijn hoofd doe. Daarnaast is het gelijk duidelijk voor de klant hoe de schildering er ongeveer uit komt te zien.

Schilderen
In de meeste gevallen maak ik gebruik van een combinatie van gewone muurverf en airbrush. Ik schilder eerst de grote vlakken in met geurloze acryl muurverf.

Airbrushen
Als laatste gebruik ik mijn airbrush om de schaduwen en highlights aan te brengen. Dit geeft het mooiste effect en creëert diepte in de muurschildering. Ook dit wordt gedaan met geurloze acrylverf. De verf is binnen een half uur droog en de kamer is dus gelijk al te gebruiken.

Mijn portfolio van de muurschilderingen die ik heb gemaakt kun je hier bekijken.

Portret of schilderij

Ontwerp
In veel gevallen krijg ik een foto toegestuurd van een persoon of dier of iets anders. Ook kan ik in overleg een ontwerp maken of verschillende foto’s samenvoegen.

Ondergrond voorbehandelen
In de meeste gevallen schilder ik op mdf (geperst hout). Mdf is makkelijk te bewerken en in elk formaat te zagen. Eerst schilder ik aan beide kanten een aantal lagen acrylverf. Vervolgens schuur ik het paneel, zodat deze mooi glad is.

Projecteren
Na het voorbehandelen van het paneel projecteer ik met een projector de lijnen. Deze teken ik met potlood.

Airbrushen
Afhankelijk het ontwerp breng ik van licht naar donker meerdere lagen aan met mijn airbrush. Een portret in grijskleuren heeft bijvoorbeeld maar 3 of 4 lagen terwijl een portret in kleur uit meer dan 10 lagen kan bestaan.

Aflakken
Als laatste breng ik een stevige acryl vernis aan. Dit is een blanke lak waarmee ik het schilderij bescherm tegen krassen of stoten. Ook bevestig ik een ophangsysteem aan de achterkant van het schilderij.

Mijn portfolio van de gemaakte portretten en schilderijen kun je hier bekijken.