Let op. Het betreft hier slechts een prijsindicatie. Wil je de juiste prijs voor jouw muurschildering of portret? Stuur dan gerust wat foto's op. Dit is geheel vrijblijvend. De prijs wordt van tevoren besproken en je betaalt als je tevreden bent.

Muurschilderingen

De prijzen van muurschilderingen kunnen erg verschillen. Dit hangt vooral af van 3 factoren:

De grootte

Wil je een hele muur of kamer geschilderd hebben, of wil je slechts een schilderingetje van 50x50cm? Hoe groter een muurschildering, hoe meer tijd en verf er in gaat zitten. En dus hoe hoger de kosten zullen zijn.

De complexiteit

Wil je een simpele schildering van bijvoorbeeld Woezel en Pip, of wil je een fotografische muurschildering van een bepaald persoon of dier op de muur? Hoe gedetailleerder de schildering, hoe hoger de kosten zullen zijn.

Het kleurgebruik

Wil je een zwart-wit schildering zoals bijvoorbeeld Jip en Janneke, of wil je een vrolijke muurschildering met veel verschillende kleuren? Het mengen van de kleuren doe ik zelf en hier kan veel tijd in gaan zitten. Hierdoor zullen de kosten van een kleurvolle schildering duurder uitvallen dan een muurschildering in zwart-wit.

Let op. Het betreft hier slechts een prijsindicatie. Wil je de juiste prijs voor jouw muurschildering of portret? Stuur dan gerust wat foto's op. Dit is geheel vrijblijvend. De prijs wordt van tevoren besproken en je betaalt als je tevreden bent.

Portretten

Het maken van een portret is het moeilijkste wat er is. Het maken van een klein foutje kan namelijk grote gevolgen hebben voor de uitdrukking van de geportretteerde persoon. Tenzij anders aangegeven maak ik het portret op een voorbewerkte mdg paneel. Deze voorzie ik van een beschermende verflaag, zodat het schilderij reinigbaar is. Daarnaast krijgt het schilderij een ophangsysteem aan de achterkant, zodat deze gelijk aan een spijker aan de muur is op te hangen.

Zwart-wit

Een portret in grijsschaal is goedkoper dan een portret in kleur. Voor het schilderen van een zwart-wit portret gebruik ik doorgaans 3 tot 4 tinten grijs. Hiermee bouw ik het schilderij op van licht naar donker. Een portret van 1 persoon in zwart-wit op een paneel van 50x50 kost doorgaans €250,-.

Kleur

Het airbrushen van een portret in kleur is een stuk ingewikkelder. Alleen al in het gezicht gaan zo'n 8 verschillende kleurlagen, die allen gemengd moeten worden. Dit maakt een schilderij in kleur een stuk duurder dan een zwart-wit portret. Een portret van 1 persoon in kleur op een paneel van 50x50cm kost doorgaans €350,-.